latinica  ћирилица
25/10/2020 |  19:04 ⇒ 21:52 | Аутор: РТРС

Републички штаб препоручио обуставу политичких скупова (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је Републички штаб за ванредне ситуације препоручио свим политичким субјектима да обуставе скупове до 1. новембра.
Републички штаб - Фото: Тwitter
Републички штабФото: Тwitter

Шеранић је рекао да је донесена још једна препорука која се односи на рад правосудних органа који би требало да разматрају приоритетне предмете, првенствено оне који се односе на заштиту здравља становника.

Шеранић је истакао је да је епидемиолошка ситуација у Српској погоршана у периоду од 16. до 22. октобра, да је проценат заражених у посљедњих 24 часа већи од 50 одсто, те да је тренутно хоспитализовано 414 лица.

Додао је да се стопа смртности није значајно мијењала, али ти подаци касне у односу на број заражених.

Када је ријеч о старосној доби, Шеранић је рекао да предњаче они од 30 до 49 година.

Стопа смртности је 1,66 и није се значајније мијењала у односу на ранији период, а очекује се да ће бити погоршана с обзирома на број хоспитализованих лица, рекао је Шеранић.

Према његовим ријечима, број зараженх на дневном нивоу је 173 на 100.000 становника и сврстава Републику Српску у средину Европе, док најгоре индикаторе имају Белгија и Чешка.

Када је ријеч о високошколским установама, Шеранић је рекао да се наставља извођење наставе, али да ће у наредних седам дана, у зависности од епидемиолошке ситуације, бити ревидиране мјере за све нивое образовања.

Повезане вијести:

Школе у Српској затворене седам дана

Краће радно вријеме угоститељских објеката