latinica  ћирилица
25/10/2020 |  21:33 ⇒ 21:36 | Аутор: РТС

Да ли ће нови филм о Џејмсу Бонду имати онлајн премијеру? (ВИДЕО)

Стриминг платформе Епл, Нетфликс и друге заинтересовенe су за откуп филма "Нема времена за умирање", најновијег остварења о Џејмсу Бонду, који је требало да буде премијерно приказан још у априлу ове године.
Данијел Крејг у филму "Нема времена за умирање" (Фото: Nicola Dove/MGM) -
Данијел Крејг у филму "Нема времена за умирање" (Фото: Nicola Dove/MGM)

Компанија МГМ студио, која потписује продукцију филма, наводно је изгубила око 50 милиона долара због одлагања премијере. Упркос великим финансијским губицима, представник за медије МГМ-а тврди да немају намјеру да продају филм стриминг платформама.

- Не желимо да коментаришемо гласине. Филм није на продају. Премијера је помјерена на април 2021. године јер желимо да омогућимо филмофилима да у овом остварењу уживају на најбољи могући начин - у биоскопима - кратко је прокоментарисао за Верајети.

Парамаунт, Сони и друге велике продукцијске куће већ су зарадиле десетине милиона долара од продаје својих најновијих остварења стриминг сервисима.

Међутим, неки извори и даље тврде да се разамтра опција продаје филма и да су неки преговори већ покренути. Према овим тврдњама, МГМ вриједност филма процјењује на 600 милиона долара.

Производња филма коштала је више од 250 милиона долара, а има и неколико промотивних партнерстава која су помогла у подмиривању тих трошкова - укључујући Ленд ровер, сатове Омега и Хајнекен. Те компаније су можда очекивале да ће се филм појавити у биоскопима и можда неће бити одушевљени емитовањем на стриминг платформама.