latinica  ћирилица
25/10/2020 |  21:52 ⇒ 26/10/2020 | 07:27 | Аутор: СРНА

Полетио први авион на линији Гетеборг-Бањалука-Гетеборг

Авио-компанија Рајанер саопштила је да је вечерас полетио први авион на новој линији Гетеборг-Бањалука-Гетеборг, која је успостављена од данас на бањалучком аеродрому.
Компанија "Рајанер" - Фото: РТС
Компанија "Рајанер"Фото: РТС

- Овим промотивним летом компанија Рајанер доноси и акцију на цијене карата - саопштено је из Рајанера.

Ова водећа европска ваздухопловна компанија је навела да ће лет на релацији Бањалука-Гетеборг летјети два пута седмично, у оквиру зимског реда летења Рајанера за ову годину.

Покренуо је и продају карата по промотивној цијени од 14,99 евра за путовања до децембра, које су доступне за резервацију само на интернет страници Рајанера до уторка у поноћ 27. октобра.

Генерални директор Аеродрома Бањалука Милан Рачић рекао је да се радује новом реду летења Рајанера, те сматра веома значајним почетак саобраћаја ка Шведској.

- Настављамо одличну сарадњу са компанијом Рајанер - рекао је Рачић.

У саопштењу Аеродрома Републике Српске - Бањалука, подсјетили су да је пандемија вируса корона негативно утицала на одржавање и развој авио-саобраћаја на бањалучком аеродрому, па је у првом полугодишту остварено укупно 654 летова, што је у односу на прво полугодиште 2019. године мање за 47,17 одсто, а у истом периоду превезено је 32.978 путника, односно мање за 50,29 одсто.

Бањалучки аеродром зимску сезону летења почиње летовима компаније Ер Србија на линији Београд-Бањалука-Београд два пута седмично /понедјељак и петак/ и Рајанер са летовима Гетеборг-Бањалука-Гетеборг, такође два пута седмично /петак, недјеља/ .

У саопштењу бањалучког аеродрома се наводи да су у складу са свим захтјевима надлежних институција за спречавање ширења вируса корона спремни за одржавање постојећег саобраћаја.