latinica  ћирилица
26/10/2020 |  12:57 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

Наредних дана промјенљиво и топло за ово доба године

У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво вријеме уз више сунчаних периода и са температуром ваздуха изнад просјека за ово доба године, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Током дана сутра ће бити претежно сунчано уз пролазну облачност, док је на крајњем западу могућа краткотрајна киша или пљусак послије подне.

Јутро ће бити претежно ведро уз малу облачност и маглом по котлинама и ријечним долинама са температуром ваздуха од шест до 11 степени, у вишим предјелима од два, док ће највиша дневна бити од 14 до 20, на сјеверу и сјевероистоку до 23, а на планинама од 10 степени Целзијусових.

У сриједу, 28. октобра, ујутру ће у сјеверним крајевима бити претежно облачно са маглом или ниском облачношћу по котлинама и ријечним долинама која се може задржати до поднева, а током дана биће промјенљиво облачно и суво.

Јутарња температура ваздуха биће од шест до 10, у вишим предјелима од два степена, а највиша дневна од 12 до 18, на југу и југоистоку око 20, а на планинама од девет степени Целзијусових.

У четвртак, 29. октобра, ујутру ће бити свјеже са ниском облачношћу или маглом која се може задржати до поднева, а у вишим предјелима претежно ведро, док ће током дана преовладавати промјенљиво облачно са више сунчаних периода на југу и вишим крајевима.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до девет, у вишим предјелима од један степен, а највиша дневна од 13 до 17, на југу око 19, а на планинама од девет степени Целзијусових.

И у петак, 30. октобра, биће променљиво облачно вријеме уз доста сунчаних периода, са јутарњом температуром ваздуха од пет до 10, у вишим предјелима од два степена, а највишом дневном од 12 до 18, на југу око 20, на планинама од девет степени Целзијусових.