latinica  ћирилица
26/10/2020 |  16:13 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

Болница "Србија": Први пут урађена велика васкуларна операција

У Болници "Србија" у Источном Сарајеву први пут је урађена велика васкуларна операција замјене трбушне аорте са премоштавањем артерија у десну ногу, упркос актуелној епидемиолошкој ситуацији и отежаном раду, изјавио је директор ове установе Небојша Шешлија.
Болница Србија - Источно Сарајеву - Фото: РТРС
Болница Србија - Источно СарајевуФото: РТРС

Шешлија је нагласио да овај вид операције представља искорак у раду Болнице "Србија", те поручио да су у овој установи опредијељени да стално унапређују услуге и омогућавају квалитетнију здравствену заштиту свим пацијентима, наведено је у саопштењу.

- И овог пута наши медицински радници показали су изузетну стручност и доказали да Болница `Србија` може да буде раме уз раме са већим клиничким центрима у земљи и региону - нагласио је Шешлија.

Операције су рађене 23. и 24. октобра, а тим који је радио на оперативним захватима чинили су гостујући љекар професор Миланко Максић, те медицинско особље Болнице "Србија" - специјалиста хирургије на супспецијализацији из васкуларне хирургије Миро Стојановић, као и анестезиолози Бранко Ашкраба, Јелена Божовић и Наташа Лучић.

Из ове стравствене установе истичу да изведена операција спада у ред терцијарног нивоа здравствене заштите која је веома захтјевна за хирурга и анестезиологе, као и постоперативно праћење и рехабилитацију пацијента.

Пацијенти су стабилни, осјећају се добро и постоперативни опоравак тече уредно, додаје се у саопштењу.