latinica  ћирилица
26/10/2020 |  17:54 ⇒ 22:19 | Аутор: СРНА

Угљевик: Парастос за 301 погинулог борца

На градском тргу у Угљевику служен је парастос за 301 погинулог борца Војске Републике Српске из овог краја.
Угљевик-парастос - Фото: СРНА
Угљевик-парастосФото: СРНА

Пошту погинулим борцима одали су чланови њихових породица, саборци, представници локалне власти, Борачке организације, Трећег пјешадијског Република Српска пука, Полицијске станице Угљевик и Рудника и термоелектране "Угљевик".

Начелник општине Угљевик Василије Перић подсјетио је да је дужност и обавеза свих да његују идеале за који су животе положили борци Војске Републике Српске.

- Сваке године уочи славе општине, као и свих важних датума, сјећамо се оних који су најзаслужнији за стварање Републике Српске, а наша дужност и обавеза је да помогнемо њиховим потомцима, да све учинимо да у наредном периоду будемо бољи и марљивији и да српски народ живи у слободи - поручио је Перић.

Предсједник општинске Борачке организације Јован Маринковић рекао је да обиљежавање славе општине - Свете Петке Параскеве увијек започиње сјећањем на оне који су дали животе за слободу српског народа и Републику Српску.

- Погинулим борцима смо захвални за све оно што данас имамо, а то је слобода. Угљевик је дао много у отаџбинском рату, 301 погинулог борца Војске Републике Српске. Прва мајевичка бригада је бројала око 3.000 Угљевичана, а 648 их је рањено - рекао је Маринковић.