latinica  ћирилица
27/10/2020 |  09:53 ⇒ 09:56 | Аутор: СРНА

Приједорски Штаб предлаже преиспитивање одлуке о настави

Штаб за ванредне ситуације града Приједора предлаже Републичком штабу за ванредне ситуације да преиспита закључак о обустављању наставе у просторијама основних и средњих школа у Републици Српској, уважавајући специфичност и епидемиолошку ситуацију у јединицама локалне самоуправе у Српској, саопштено је данас из Градског штаба.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

Истовремено, Штаб је обавезао сва правна и физичка лица и предузетнике на подручју Приједора да се у потпуности придржавају мјера утврђених закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и упутстава Института за јавно здравство Републике Српске.

Обавезују се надзорни и контролни органи на подручју града Приједора да у сарадњи са представницима Министарства унутрашњих послова и у складу са инструкцијом Министарства управе и локалне самоуправе интензивирају активности и врше појачане контроле и надзор над спровођењем мјера Републичког и Градског штаба.

Градски штаб апелује на становнике Приједора да се придржавају прописаних мјера за спречавање појаве и ширења вируса корона, а, прије свега, да одржавају физичку дистанцу од два метра, носе заштитне маске, одржавају мјере личне хигијене и редовно чисте и дезинфикују просторије у којима бораве и раде.

На подручју Приједора тренутно је 127 позитивних на вирус корона, 264 лица су се опоравила од обољења ковид 19, а 23 су преминула.

У кућној изолацији је 229 лица, а здравствени надзор је престао за 2.773 лица.

У ковид болници смјештено је 14 лица из Приједора и по једно лице из Новог Града и Оштре Луке.