latinica  ћирилица
27/10/2020 |  10:09 ⇒ 10:10 | Аутор: СРНА

Дарманин: Припремити се за тешке одлуке

Француска треба да се припреми за доношење тешких одлука у борби против вируса корона, изјавио је француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин.
Париз - Фото: Beta/AP
ПаризФото: Beta/AP

Он је говорио пред састанак кабинета на којем ће се говорити о епидемиолошкој ситуацији у Француској.

- Морамо очекивати тешке одлуке - рекао је Дарманин за радио станицу "Франс интер".

Власти Француске испитују опције за строже мјере борбе против ковида 19, заразе која се и даље шири, упркос уведеним мјерама које су међу најстрожим у Европи, изјавила су три неименована извора упозната са ставом француске Владе.

У већим градовима у Француској, укључујући Париз, већ је уведен полицијски час од 21.00 до 6.00 часова.

Два неименована извора из индустријског сектора, који су у контакту са Владом Француске, изјавила су да званичници сада разматрају опцију ранијег почетка полицијског часа, затварање становништва у куће током викенда, осим за кључна путовања, као и затварање радњи које нису од кључне важности.

У Француској је јуче регистрован још 26.771 случај заразе вирусом корона, а преминуло је још 257 људи, чиме је укупан број смртних случајева повезаних са ковидом 19 у тој земљи порастао на 35.018.

Број пацијената на одјељењима за интензивну његу у француским болницама увећан је за 186 на 2.770.

Влада Француске покушава да уравнотежи борбу против вируса како би осигурала да нова ограничења не утичу у великој мјери на економију. Међутим, стручњак за инфективна обољења у Паризу Жил Пиало позвао је на ново затварање земље.