latinica  ћирилица
27/10/2020 |  11:31 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

За водоснабдијевање и канализацију на Старчевици 650.000 КМ (ВИДЕО)

У Тузланској улици у бањалучком насељу Старчевица почела је реализација више пројеката из области водоснабдијевања и канализације, укупне вриједности 650.000 КМ.
Бања Лука- радови - Фото: СРНА
Бања Лука- радовиФото: СРНА

Кроз пројекат "Вода 2" у овој улици биће реконструисан постојећи и изграђен нови цјевовод у укупној дужини од 2,3 километра. Истовремено, почела је изградња фекалне канализације.

- У овој и околним улицама било је доста кварова и губитака воде, тако да постоји потреба за реконструкцијом постојећег цјевовода и доградњом новог за снабдијевање водом. Послије овог посла, слиједи још једна фаза радова из "Воде 2", која се односи на градњу око 500 метара секундарне мреже - рекао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић који је данас обишао Тузланску улицу.

Уз ове пројекте из "Воде 2", како је истакао, гради се канализациона мрежа која би требало у цијелости да "покрије" Тузланску улицу.

- Канализациона мрежа је рађена у неколико фаза, а сада су се стекли услови да се са још 500 метара додатне мреже прикопча цијела траса и тако ријеши канализација на овој локацији - навео је Радојичић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Старчевица Предраг Ђајић рекао је да се проблем канализације у том насељу рјешава фазно, почешви од Улице Слободана Дубочанина па до Тузланске.

- Доста ствари је ријешено у нашем насељу, од надоградње школе до изградње кружних токова и Источног транзита. Преостало је питање водоснабдијевања треће висинске зоне које ће бити ријешено кроз пројекат "Вода 3" - рекао је Ђајић.