latinica  ћирилица
27/10/2020 |  12:21 ⇒ 12:25 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Упркос епидемији, адекватним мјерама повећати ефикасност

Шефица Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да се актуелна епидемиолошка ситуација неповољно одражава на животе и ангажман готово свих људи, па тако и на рад институција на нивоу БиХ, али да се морају доносити адекватне мјере и предузимати потези да се она ублажи и превазиђе.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Новаковић Бурсаћ каже да је, прије свега, фокус пажње усмјерен на бригу о здрављу, те да је много људи одсутно из редовног процеса рада било због инфекције или препоручене изолације.

- Одређени процеси су доста успорени, а неки и потпуно обустављени због забране окупљања већег броја људи и морамо се потрудити да усвојимо алтернативне начине рада гдје год је то неопходно и изводиво. У овако тешком и изазовном времену морамо бити спремни на доношење тешких одлука, односно на највиши степен одговорности - рекла је Новаковић Бурсаћ Срни.

Имајући на уму наведене чињенице, каже Бурсаћева, логично је да су међународне активности дошле у потпуно други план, чекајући нека боља времена.

- Користим прилику да често учествујем на састанцима у оквиру парламентарних тијела Савјета Европе који се организују путем интернета, јер сматрам да је битно одржати континуитет свих видова рада и сарадње - рекла је она.

Навела је да свака криза оставља многобројне лоше посљедице, али је и прилика за лични и институционални раст и надградњу, прерасподјелу приоритета, реорганизацију процеса и слично.

- Надам се да ће многи ту прилику искористити на прави начин - поручила је Новаковић Бурсаћ.