latinica  ћирилица
27/10/2020 |  15:34 ⇒ 16:06 | Аутор: СРНА

Лукач-Рељић: Сарадња МУП-а и Козарске Дубице на високом нивоу

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да је сарадња Министарства унутрашњих послова /МУП/ и општине Козарска Дубица по питању одржавања безбједности на веома високом нивоу.
Драган Лукач са Раденком Рељићем и сарадницима - Фото: СРНА
Драган Лукач са Раденком Рељићем и сарадницимаФото: СРНА

 - Козарска Дубица се сусреће са дијелом прелазака нелегалних миграната преко њене територије, тако да је овдје неопходно присуство полиције, понекад и у већем обиму, да би се одржала безбједност - рекао је Лукач новинарима након састанка са начелником општине Раденком Рељићем и његовим сарадницима.

Лукач је истакао да је ријеч о пограничном подручју према Хрватској, према ријекама Сави и Уни, гдје мигранти покушавају да пређу границу користећи различита средства.

- Није било кампова који би могли овдје да направе проблем и задржавање миграната у већем обиму, али грађани реагују и обавијесте полицију тамо гдје се појаве веће групе. Полиција се брзо појави и стави то под контролу - рекао је Лукач.

Подсјетио на недавни инцидент код Козарске Дубице када је дошло до међусобне туче миграната, која је резултирала са неколико повријеђених лица.

- То је веома брзо заустављено и стављено под контролу. Све остало су углавном транзити, који нису угрозили наше грађане - рекао је Лукач.

Навео је да ће се наставити даља сарадња МУП-а, полиције и општине Козарска Дубица у интересу безбједности грађана.

- Имамо овдје успостављен систем видео надзора, који функционише, а данас смо договорили да ћемо, највјероватније, већ у сљедећој години, тај систем унаприједити са новим камерама у циљу држања под контролом ситуације на читавом подручју ове општине и у циљу безбједности свих наших грађана - најавио је Лукач.

Лукач је новинарима потврдио да је обишао и Полицијску станицу у Козарској Дубици.

- Ова станица добро функционише. Смањен је број кривичних дјела, прекршаја и општег криминалитета на подручју ове станице. Расвијетљеност је на високом нивоу од преко 90 одсто, тако да можемо да будемо задовољни са радом полиције. Сигуран сам да су грађани такође задовољни - рекао је Лукач.

Рељић је захвалио Лукачу за посјету и нагласио да је задовољан бебједносним стањем на подручју општине.

- Имали смо неколико тема, а то је прије свега мигрантска рута која пролази кроз Козарску Дубицу и проблеми које рјешава наша Полицијска станица заједно са Полицијском управом Приједор. Сарадња општинске власти и полицијских структура до сада је била на завидном нивоу - рекао је Рељић.

Он је нагласио да ће локална заједница и убудуће пружати логистичку помоћ полицији, која је темељ безбједности Републике Српске.

- Договорили смо да догодине усавршимо постојећи систем видео надзора на улазима у град, а разговарали смо и о финансијским проблемима јер је министар Лукач члан Владе Републике Српске и зна проблем које има општина Козарска Дубица - рекао је Рељић.

Похвалио је начин рада и комуникацију са Лукачем и истакао да је то добар примјер и за друге министре када је у питању ступање у контакт локалне заједнице са неким од чланова Владе.