latinica  ћирилица
27/10/2020 |  18:55 ⇒ 18:55 | Аутор: СРНА

Кон: Очекује се озбиљно погоршање, посебно у Београду

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је вечерас да се епидемиолошка ситуација у Србији, посебно у Београду, убрзано погоршава и да се очекује озбиљно даље погоршање.
Предраг Кон (фото: Танјуг / Зоран Жестић) -
Предраг Кон (фото: Танјуг / Зоран Жестић)

Навео је да ће се наредних дана број заражених, али нажалост и број преминулих, повећавати као посљедица великих окупљања протеклог викенда, те нагласио да се даља трансмисија вируса мора хитно зауставити.

Кон као једини начин да се то деси види досљедну примјену заштитне маске, за коју је рекао да је баријера за вирус свуда и на сваком мјесту.

Он је за РТС појаснио да разне ствари утичу на то да ли ће Кризни штаб донијети нове мјере за сузбијање вируса корона, те да се морају испоштовати и правна струка и економски разлози.

Према његовим ријечима, ефикасност борбе против вируса корона је била феноменална током ванредног стања.

- И тада сам рекао да пандемије једино тако могу да се рјешавају и остаћу на том ставу до краја, а критиковаће ме многи. Ја сам тога свјестан, јер то није нешто што други прихватају као рационално - рекао је Кон.

У Србији је у посљедња 24 часа од вируса корона преминуло још пет особа, а заражене су 1.053, саопштено је данас из Министарства здравља.