latinica  ћирилица
27/10/2020 |  20:57 ⇒ 21:16 | Аутор: Б92

ЛШ: Бајерн прејак, Шахтјор одолио Интеру (ФОТО)

Фудбалери минхенског Бајерна резултатом 2:1 побиједили су Локомотиву у 2. колу групне фазе Лиге шампиона.

У првом термину од 18 часова и 55 минута имали смо прилику да погледамо двије утакмице.

Московска Локомотива коју са клупе предводи некадашњи тренер Партизана, Марко Николић, поражена је од минхенског Бајерна послије одличне игре резултатом 1:2.

Фудбалери Локомотиве се нису уплашили минхенског Бајерна и одмах на самом старту им то и показали са неколико квалитетних напада.

Најбољу прилику су пропустили већ у 3. минуту утакмице, када је Фјодор Смолов остао сам у шеснаестерцу и главом покушао да постигне погодак, али је лопту захватио веома лоше и она је завршила у наручју Мануела Нојера.

У првом полувремену су двије екипе имале једнак број шутева у оквир гола – по два, али је Бајерн био далеко боља екипа, која је константно нападала и пријетила, а успјела је чак да постигне и гол.

Стријелац је био Леон Горецка, који се фантастично снашао у казненом простору и лопту послао у ближи угао гола Локомотиве за предност од 1:0. Послије неких десетак минута Бајерн је поново одрадио исту акцију, само је шутирао Павар умјесто Горецке и погодио стативу!

Локомотива је покушала још неколико пута до краја првог полувремена, чак је у 42. минуту погођена и статива послије сјајне интервенције Нојера, а минут касније стигле су јако лоше вијести за Марка Николића, пошто се повриједио капитен Локомотиве, Ведран Ћорлука.

Фудбалери Бајерна (Фото: twitter.com / ChampionsLeague)

У другом полувремену, Локомотива је поново запријетила у 3. минуту полувремена и поново се Смолов нашао у шанси, али је његов шут без већих проблема укротио Нојер, иако је био доста бољи покушај него у првом полувремену.

Изузетно садржајно друго полувријеме су нам пружила ова два тима, а Слободан Рајковић је показао да Марко Николић није погријешио што му је дао прилику и тамо негдје у 57. минуту спашава Локомотиву сјајном реакцијом испред Кимиха.

Бајерн је био близу да утакмицу заврши малтене у 64. минуту, када је Иштван Ковач прво показао на бијелу тачку, а послије ВАР–а ту одлуку промијенио, да би Локомотива то на прави начин искористила.

Миранчук је у 70. минуту утакмице "ријешио" одбрану Бајерна и послао лопту у ближи угао за велику радост Локомотиве и велико изједначење. Нападала је Локомотива, али је Бајерн ипак показао да је прејак.

Само девет минута касније, Џошуа Кимих постиже "голчину" и враћа Баварцима предност од 2:1.

Изабраници Марка Николића су били бољи ривал у посљедњих десетак минута, нападали константно, али нису успијевали да постигну погодак.

Бајерн се са важна три бода враћа у Њемачку, док Локомотива остаје на оном једном из првог кола.

Шахтјор и Интер одиграли су меч без голова у другом колу групне фазе Лиге шампиона (0:0).

Блистао је 19-годишњи голман Трубин и донио Шахтјору бод, који их оставља на првом мјесту групе Б.

Шахтјор је у првом колу шокирао Реал у Мадриду и однио сва три бода (3:2), а против Интера су поново били без великог броја играча, као и против Реала.

Шесторица стандардних били су одсутни, али ни Антонио Конте није могао да рачуна на шесторицу играча.

Интер је био велики фаворит и доминирао је током читавог меча.

Лукаку и Трубин (Фото: twitter.com / ChampionsLeague)

Већ на старту утакмице повриједио се Шахтјору први нападач Дентињо, па га је у 15. минуту замијенио Тајсон.

Блистао је голман Трубин, који је у 16. минуту прво одбранио ударац Лукакуа, а минут касније и шут Бареле, који је у наставку акције погодио пречку.

То није била једина пречка у првом полувремену, пошто је Лукаку у 42. минуту из слободног ударца такође погодио пречку.

Белгијанац је у међувремену имао још једну добру прилику, али се мреже нису тресле.

Иста прича наставила се и у другом полувремену, гдје је Интер нападао, док се Шахтјор бранио.

Интер није стварао прилике као у првом дијелу игре, Шахтјор је издржао и освојио важан бод.

Украјинска екипа послије другог кола остаје на првом мјесту на табели групе Б, испред Интера, Реала и Менхенгладбаха.