latinica  ћирилица
28/10/2020 |  08:48 ⇒ 20:49 | Аутор: Б92

Ђоковић у Бечу против Ћорића за историју

Новак Ђоковић у осмини финала турнира у Бечу игра против Борне Ћорића – за историју.

Ђоковић и Ћорић се састају у другом колу турнира из Серије 500.

Српски и хрватски тенисер су до сада на званичним мечевима рекете укрстили три пута, а Ћорић није успио да освоји ниједан сет.

У првом колу Србин је избацио Филипа Крајиновића са 2-0 послије велике борбе, док је Хрват био бољи од Тејлора Фрица истим резултатом.

Први тенисер планете данас не игра само за пролаз у четвртфинале, већ и за останак на позицији на којој јесте све до краја текуће године.

Наиме, уколико Ђоковић побиједи Хрвата он ће по шести пут у каријери обезбиједити прву позицију на АТП ранг листи на крају сезоне.

Тиме ће се изједначити са легендарним Питом Сампрасом који једини за сада може да се похвали овим успјехом (Конорс, Федерер и Надал имају по пет).

Из неког разлога, како ствари стоје, не очекује се од АТП да Новака прогласи званичним "бројем 1" на крају године и ако у сриједу добије Ћорића. Разлог је тај што Новак може да остане без првог мјеста и уз побједу над Ћорићем ако Надал одлучи да се појави на турниру у Софији (8-14. новембра).

Већ неко вријеме се зна да Шпанац неће играти у Софији, односно да ће се до краја сезоне појавити у Паризу и Лондону, што је и сам потврдио.

Уколико побиједи Ћорића, српски тенисер неће имати пуно времена за славље пошто га у четвртфиналу очекује дуел са Хубертом Хуркачом или Лоренцом Сонегом.