latinica  ћирилица
28/10/2020 |  08:57 ⇒ 08:58 | Аутор: СРНА

Бајаги награда за животно дјело

Српском музичару Момчилу Бајагићу Бајаги уручена је престижна награда "Дарко Краљић" за животно дјело, коју му је додијелило Удружење композитора Србије.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Награда је уручена синоћ на свечаности у Удружењу композитора Србије, а према ријечима жирија, велики број хитова смјешта Бајагу у сам врх рок сцене Србије и некадашње Југославије, а његови концерти окупљају бројну публику свих генерација.

Жири у образложењу истиче да је ријеч о некоме иза кога стоји богата дискографија, а антологијски хитови и легендарни концерти мјера су Бајагине каријере, кроз коју су га водиле досљедност, аутентичност и искреност.

Изразивши задовољство овом наградом, Бајага је навео да је Дарко Краљић био први велики композитор популарне музике који је направио пуно хитова.

- Велика је част што награда долази од колега композитора. То је оно што кажемо кад добијете еснафску награду, то је највећа част, свакако. Можда ми је ова награда дража од осталих јер, ипак, долази од колега - навео је Бајага.

Критичари и публика су сагласни да бројне Бајагине пјесме већ јесу евергрин, да је њихов умјетнички домет неспоран, а чак три се налазе у званичној Антологији домаће поп и рок музике, преноси РТС.

Бајага са "Инструкторима" однедавно поново привлачи огромну пажњу, након што је за ПГП РТС и "Кроацију рекордс", двије највеће дискографске куће у региону, објавио 13. студијски албум "Овај свет се мења".

У Позоришту на Теразијама постављен је хит мјузикл "С оне стране јастука", а Бајага је написао и књигу за дјецу.