latinica  ћирилица
28/10/2020 |  10:39 ⇒ 12:47 | Аутор: РТРС

Хиљаду садница за љепшу Бањалуку: Засађене двије нове алеје на Паприковцу (ВИДЕО)

Бањалука је од данас богатија за двије нове алеје - једна у знак захвалности медицинским радницима у близини Универзитетско-клиничког центра и Алеје матураната уз нову саобраћајницу која спаја Паприковац и Лауш.
Радојичић - саднице за љепшу Бањалуку (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Радојичић - саднице за љепшу Бањалуку (Фото: banjaluka.rs.ba)

- Бањалука је град зеленила и поноси се тиме – казао је, овом приликом, градоначелник Игор Радојичић који је заједно са медицинским радницима, студентима медицине и матутрантима бањалучких средњих школа присуствовао садњи на обје локације.

Ове године укупно је планирано да се у граду засади 1.000 нових садница, а поред тога већ је засађено више од 600 садница у оквиру пошумљавања Понира.

 

- Дрворед уз Клинички центар у будућности ће нас подсјећати на тешко вријеме у којима су здравствени радници носили огроман терет - казао је Радојичић.

Ученица четвртог разреда Гимназије Анастасија Босанчић, која је заједно са градоначелником засадила једну од садница у новој алеји - истакла је да је садња дрвећа веома важна за град али и за све младе који учествују у овој активности.

- Остављамо нешто што је корисно за природу, али је ово нешто чега ћемо се сјећати дуго и остати нам као успомена на средњошколске дане – нагласила је она.

У Алеји захвалности медицинским радницима засађено је 65 садница каталпе, а у Алеји матураната 105 садница горског јавора.

Идуће седмице бића формирана и Алеја посвећена спортском друштву Борац – на зеленој површини у Гундулићевој улици, односно на простору уз источну трибину Градског стадиона.