latinica  ћирилица
28/10/2020 |  11:41 ⇒ 12:51 | Аутор: СРНА

Брнабић: Влада политичког и економског континуитета

Мандатарка Ана Брнабић изјавила је данас да ће нова влада Србије бити влада политичког и економског континутета.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Брнабићева је у експозеу у Скупштини Србије рекла да ће бити отворене и нове теме које ће допринијети снази државе и квалитету живота.

Она је навела да ће нова влада имати шест основних циљева, међу којима су борба против вируса корона и јачање здрвственог система, очување интереса српског народа на Косову и Метохију и борба против организованог криминала.

Према њеним ријечима, ту спадају и очување незавизности и самосталног одлучивања Србије, владавина права, као и економско јачање Србије.

Она је рекла да нова влада неће одустати од инсистирања на формирању заједнице српских општина на Косову и Метохији.

- Нова влада ће наставити да води политику заштите виталних националних интереса, мира и сарадње, с циљем заштите нашег народа, културне баштине, али и мира и стабилности у региону - навела је Брнабићева.

Брнабићева је рекла да ће нова влада све потезе до детаља координирати са предсједником Србије Александром Вучићем и представницима српског народа на Космету.

- Национално јединство је наш апсолутни приоритет - нагласила је она.

Бранабићева је рекла и да ће се радити на пројектима из програм Србија 2020-2025, из свих области, подсјетивши да је циљ да просјечна плата 2025. године буде 900 евра.

Она је најавила нова улагања у пољопривреду, као и противградну заштиту, те подсјетила да је са Републиком Српском договорена заједничка одбрана од града.