latinica  ћирилица
28/10/2020 |  12:12 ⇒ 12:17 | Аутор: СРНА

Уз фудбалски, планиран и терен са атлетском стазом

Уз нови фудбалски терен са вјештачком травом на Бањалучком пољу, у непосредној близини тржног центра "Делта планет", у плану је градња терена са атлетском стазом, саопштено је из градског Одјељења за комуналне послове.
Локација будућих терена (Фото архива) -
Локација будућих терена (Фото архива)

Начелник овог одјељења Петар Билчар рекао је да је покренута израда пројектне документације за изградњу терена са атлетском стазом и да су већ обављени преговори са представницима Фудбалског клуба "Борац" и Фудбалског савеза, који су заинтересовани да учествују са градом у реализацији овог пројекта.

Он је навео да се ове активности одвијају истовремено са припремама за наставак друге фазе градње стадиона са вјештачком травом у непосредној близини тржног центра "Делта планет", за шта је у току поступак јавне набавке за избор извођача радова процијењене вриједности око 750.000 КМ.

- Прва фаза овог пројекта, која је подразумијевала грађевинске и хидро захвате, односно завршетак оборинске и фекалне канализације и водовода - успјешно је окончана и сада би, по окончању тендерских процедура, требало да буде финализован овај пројекат - каже Билчар.

Он је истакао да ће будући стадион бити саграђен према ФИФА стандардима и да је намијењен свим бањалучким клубовима.

Биће изграђене и свлачионице за фудбалере и судије, а у самој зони стадиона могуће је планирати и трибине монтажног типа за посјетиоце.

Из Градске управе истичу да се уз овај пројекат посљедњих неколико година интензивно радило на побољшању спортске инфраструктуре, од чега је један од највећих пројеката отварање нове спортске дворане "Центар", завршене прошле године.

Осим тога, при крају је градња спортске дворане код Основне школе "Бранко Радичевић" у насељу Старчевица, а улази се и у градњу дворане уз Основну школу "Свети Сава" у насељу Лауш.