latinica  ћирилица
28/10/2020 |  12:22 ⇒ 12:24 | Аутор: СРНА

Арлов: Захвалност ученицима за подршку акцији

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов уручио је захвалницу директорки бањалучке Основне школе "Иво Андрић" Жељки Опачић за хуманост ученика и наставника исказану у хуманитарној акцији Одбора "Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији".
Милорад Арлов и Жељка Опачић - Фото: РТРС
Милорад Арлов и Жељка ОпачићФото: РТРС

Арлов је изразио захвалност ученицима те, као и свих школа које подрже хуманитарну акцију у овом тешком времену и пандемији вируса корона.

- Хвала им што тако млади осјећају и разумију тежину живота вршњака на Косову и Метохији - истакао је Арлов и позвао све основне и средње школе Српске да подрже акцију, а грађане Републике Српске да позову број 1412 до 31. октобра.

Ова школа је међу првима у Републици Српској и прва у Бањалуци са 1.000 КМ подржала хуманитарну акцију за довршетак изградње Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју и за поклон пакетиће вршњацима на Космету за које се средства прикупљају до краја године, наводи се у саопштењу Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Акција, посредством основних и средњих школа, уз сагласност и подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске, траје до 31. децембра, а посредством хуманитарног броја 1412 до 31. октобра.