latinica  ћирилица
28/10/2020 |  12:40 ⇒ 12:43 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Сви треба да раде свој посао

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да не жели да се мијеша у рад правосудних институција у БиХ, али да у Обавјештајно-безбједносној агенцији сви треба да раде свој посао до одлуке Суда БиХ.
Зоран Тегелтија (фото: Горан Шурлан/РАС Србија) -
Зоран Тегелтија (фото: Горан Шурлан/РАС Србија)

Одговарајући на питање новинара да ли је Осман Мехмедагић подобан да буде именован за директора ОБА с обзиром на то да се чека одлука Суда на оптужницу коју је против њега поднијело Тужилаштво БиХ, Тегелтија је рекао да у принципу не коментарише тужилачке и судске одлуке.

- Тужилаштво је урадило то што је урадило - подигло је оптужницу против директора ОБА и тај се предмет налази код Суда БиХ. Тек након одлуке Суда БиХ разговараћемо и анализираћемо да ли то представља неке препреке за рад или не - рекао је Тегелтија новинарима у Рогатици.

Он је додао да Тужилаштво БиХ ради свој посао, Суд БиХ свој, а ОБА ради свој посао.

- Најважније је да свако ради свој посао и да одлуке које се донесу морају бити обавезујуће за све без обзира на кога се односе - рекао је Тегелтија.

Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића и запосленог у тој агенцији Мухамеда Пекића.

Оптужница их терети да су током августа злоупотријебили службени положај или овлаштења, као и ресурсе и капацитете ОБА БиХ у сврхе приватних и личних интереса, да би дошли до информација и фотографија о пошиљаоцу анонимне кривичне пријаве против директора ОБА.