latinica  ћирилица
28/10/2020 |  16:32 ⇒ 16:36 | Аутор: СРНА

На изборима у Мостару моћи ће да гласа 3.974 бирача ван БиХ

Централна изборна комисија БиХ утврдила је да ће на изводу из Централног бирачког списка за гласање ван БиХ за град Мостар на предстојећим локалним изборима бити 3.974 бирача.
Мостар - Фото: РТРС
МостарФото: РТРС

ЦИК позива бираче да на веб страници провјере да ли је њихова пријава одбијена 

На данашњој сједници донесена је и одлука којом се одбија упис у извод из Централног бирачког списка за гласање ван БиХ за град Мостар за 441 бирача, саопштено је из ЦИК-а.

У складу са Изборним законом БиХ, Централни бирачки списак и изводи из Централног бирачког списка су јавни, а с циљем обезбјеђивања тачности, ажурности и укупног интегритета овог списка ЦИК БиХ објављује на својој веб страници, водећи рачуна о заштити личних података, Извод из Централног бирачког списка за гласање ван земље за град Мостар.

Одлука ће бити објављена на веб страници, а у прилогу одлуке је база података Централне изборне комисије БиХ о одбијеним пријавама којој се може приступити путем уношења личних података у апликацију "провјерите статус ваше пријаве", додаје се у саопштењу.

Жалбе на одлуку, која ће данас бити објављена на веб страници ЦИК-а, могу се поднијети Апелационом одјељењу Суда БиХ путем Централне изборне комисије БиХ до петка, 30. октобра, до поноћи.

Жалбе се достављају путем факс апарата на број +387 33 251 329, путем имејла prijavapp@izbori.ba или лично у сједиште Централне изборне комисије БиХ, улица Данијела Озме број 7, Сарајево.

Централна изборна комисија БиХ позива бираче који су поднијели пријаву да гласају ван БиХ за град Мостар, да посјете веб страницу ЦИК-а и провјере да ли је њихова пријава одбијена и евентуално искористе могућност подношења жалбе.