latinica  ћирилица
28/10/2020 |  20:04 ⇒ 20:42 | Аутор: РТС

Народна скупштина изабрала нову Владу Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Посланици Народне скупштине изабрали су нову Владу Србије, на чијем је челу Ана Брнабић која има 21 ресор и два министарства без портфеља.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

За избор нове Владе гласало је 227 народних посланика. Против је гласало пет посланика, уздржаних није било, док је одсутних било 16.

Премијерка и чланови Владе положили су заклетву.

Нова влада има 21 министарство и два без портфеља, а више од 50 одсто чланова новог кабинета су жене.

Ана Брнабић изложила је раније данас експозе пред посланицима и истакла шест циљева нове Владе: даља борба против вируса корона и јачање здравства, очување виталних интереса српског народа на Косову и Метохији, борба против организованог криминала, очување независности Србије, унапређење владавине права и спровођење реформи и даље економско јачање земље.

      View this post on Instagram

У име грађана Републике Српске и у своје име упућујем Вам искрене честитке поводом избора за предсједницу Владе Републике Србије. Увјерена сам да ћете, заједно са министрима у новоизабраној Влади Републике Србије, наставити да водите одговорну и политику континуитета, која ће Србији обезбиједити даљи економски и свеукупни развој. За Републику Српску и њене грађане од изузетне је важности снажна и просперитетна Србија, као регионални лидер и незаобилазни фактор мира и стабилности. С обзиром на наше чврсте везе у свим областима, од политичких и економских, до културних и институционалних, желим и овом приликом да истакнем снажну опредијељеност за стално унапређење и развој свеукупних односа Републике Српске и Републике Србије. Уз искрено увјерење да ће Република Србија успјешно наставити пут реформи, као и даљу афирмацију, како на унутрашњем, тако и на међународном плану, срдачно Вас поздрављам и желим много успјеха у будућем раду.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Oct 28, 2020 at 12:29pm PDT