latinica  ћирилица
29/10/2020 |  08:18 ⇒ 08:44 | Аутор: Б92

Јунајтед отвара Олд Трафорд за 23.500 навијача

Манчестер јунајтед саопштио је да је "модификовао" Олд Трафорд.

То је урадио како би примио 23.500 физички дистанцираних гледалаца и навео да га "збуњује" тренутна забрана доласка навијача на стадионе.

Британска влада је раније најавила да ће се навијачи постепено враћати на стадионе од октобра, али се од тога одустало због пораста броја заражених корона вирусом.

Добили смо смјернице владе. Увјерена сам да бисмо могли да смјестимо навијаче да буду безбиједни - рекла је Колет Роуч, шефица оперативних послова Јунајтеда, преноси Би-Би-Си.

Прошлог мјесеца премијер Борис Џонсон је најавио да ће нова ограничења вјероватно остати на снази у наредних шест мјесеци.

- Прилично је збуњујуће и тешко је схватити да људи могу да се окупљају у другим окружењима, на примјер у авиону или ресторану или чак у биоскопу да гледају утакмице, а ми имамо планове и све спремно да безбиједно организујемо утакмице - рекла је Роуч. Два мјесеца смо радили пратећи владине смјернице како бисмо били сигурни да на овом стадиону можемо да имамо 23.500 навијача на сигурној физичкој удаљености - додала је она.

Пандемија вируса  корона озбиљно је финансијски погодила многе клубове, међу њима и Манчестер јунајтед који је до краја јуна остао без прихода од 70 милиона фунти.