latinica  ћирилица
29/10/2020 |  09:36 ⇒ 11:12 | Аутор: СРНА

Влада о Приједлогу закона о граду Дервента (ФОТО)

У Бањалуци је у току сједница Владе Републике Српске.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневномје  Приједлог закона о граду Дервента, те Приједлог закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске

Предвиђено је и разматрање приједлога уредбе о покретању поступка реализације пројеката јавно-приватног партнерства у Српској, приједлога уредбе о поступку избора приватног партнера, те приједлога уредбе о поступку уговарања пројеката јавно-приватног партнерства у Српској, најављено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На дневном реду је и разматрање приједлога уредбе о поступку верификовања потраживања и готовинских исплата по основу рачуна старе девизне штедње у Српској, приједлога уредбе о намјени, критеријумима и условима за додјелу државне помоћи у Српској и приједлога уредбе о условима и поступку за додјелу државне помоћи мале вриједности.

На сједници је предвиђено и разматрање приједлога уредбе о додјели државне помоћи привредним субјектима за обављање јавних услуга од општег економског интереса, те информације о заснивању новог производног циклуса у 2020. години.

Дневним редом је планирано и разматрање информације о почетку примјене апликације за Регистар подстицаја Српске, приједлога одлуке о прихватању задужења Српске према Међународном фонду за развој пољопривреде /ИФАД/ по Пројекту развоја сеоског предузетништва и пољопривреде, те приједлога рјешења о именовању чланова Комисије за спровођење Стратегије за борбу против корупције у Републици Српској од 2018. до 2022. године.