latinica  ћирилица
29/10/2020 |  11:30 ⇒ 11:31 | Аутор: СРНА

Српска се успјешно представила пројектима из безбједности саобраћаја

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је данас да се Српска својим пројектима у области безбједности саобраћаја представила веома успјешно, како у локалним, регионалним, тако и у међународним оквирима.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Отварајући посредством видео-линка Девету међународну конференцију "Безбједности саобраћаја у локалној заједници", Чубриловић је захвалио учесницима и изразио наду да ће конференција дати допринос уз пуно уважавање мјера које се спроводе за даљи развој безбједности саобраћаја у локалним срединама.

- Желим вам успјешан рад и проглашавам конференцију отвореном - рекао је у уводном обраћању Чубриловић, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Конференција је намијењена представницима локалних заједница, а њен циљ је стручно усавршавање и повећање спремности за обављање повјерених задатака запослених у кључним субјектима безбједности саобраћаја, сагледавање најновијих научних и стручних достигнућа у овој области, али и размјена искустава на унапређењу безбједности саобраћаја са земљама западног Балкана и ЕУ.

Конференцију о безбједности саобраћаја организују Министарство саобраћаја и веза и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске.