latinica  ћирилица
29/10/2020 |  11:54 ⇒ 11:55 | Аутор: СРНА

У претресима пронађени оружје, муниција и дрога

У претресима осам локација на подручју Тузланског кантона пронађена је полуаутоматска пушка калибра 7,62 милиметра, ручно прављена пушка калибра 12 милиметара, пет оквира за муницију за аутоматску пушку, 256 комада метака калибра 7,62 милиметра, рачунарска и биро опрема, те одређена документација привредног субјекта, саопштено је данас из кантоналног Министарства унутрашњих послова.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

У овим претресима, који су реализовани на подручју Тузле, Градачца, Лукавца, Живиница, Калесије, Грачанице и Сребреника, пронађена су 22 ПВЦ паковања са садржајем биљне материје канабис, двије ПВЦ врећице са амфетамином, дијелови џоинта, три дробилице за дрогу, дигитална вага, лаптоп, мобилни телефон и други предмети који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела.

Након комплетирања предмета, Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона биће поднесени извјештаји против лица из Живиница чији су иницијали И.М. /68/ и А.А. /26/ из Сребреника, због сумње да су починила кривично дјело недозвољено држање оружја или експлозивних материја и против одговорних лица правног субјекта у Тузли због сумње да су починили кривично дјело посебни случајеви кривотоворења исправе.

У случају позитивног налаза вјештачења одузетих материја, Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона биће достављени извјештаји против Е.Х. и Ф.Д, оба из Тузле, М.Б. и А.Д. /25/, оба из Градачца и А.К. /31/ из Лукавца, због сумње да су починили кривично дјело посједовање и омогућавање уживања дроге или неовлаштена производња и промет дроге.

Припадници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона су, поступајући по наредбама опшинских судова и по сачињеном оперативном плану спровођења мјера на спречавању, откривању и идентификацији извршилаца кривичних дјела из области злоупотребе наркотичких средстава, недозвољеног држања оружја и муниције и других предмета, претресе на поменутим локацијама извршили јуче.