latinica  ћирилица
29/10/2020 |  15:39 ⇒ 15:43 | Аутор: РТРС

Влада Српске донијела више Уредби

Влада Републике Српске одржала је данас, у Бањалуци, 94. сједницу којом је предсједавао предсједник Владе Радован Вишковић.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Влада Републике Српске је на данашњој сједници донијела Уредбу о покретању поступка реализације пројеката јавно - приватног партнерства у Републици Српској, којом се уређује покретање поступка реализације пројеката јавно ‐ приватног партнерства, припрема приједлога пројекта јавно ‐ приватног партнерства, документације која се доставља уз приједлог овог пројекта, критеријуми за оцјену оправданости пројекта и критеријуми за оцјену примјене модела јавно - приватног партнерства, соапштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Такође, Влада је донијела и Уредбу о поступку избора приватног партнера којом се уређује поступак избора приватног партнера у поступку реализације јавно ‐ приватног партнерства у Републици Српској.

На 94. сједници Владе донесена је и Уредба о  поступку уговорања пројеката јавно ‐ приватног партнерства у Републици Српској, којом се уређује поступак уговорања по пројектима јавно ‐ приватног партнерства и она обухвата начин закључења, садржај, измјене и допуне, престанак, те праћење реализације уговора, наводи се у соапштењу.

Влада Републике Српске донијела је Уредбу о намјени, критеријумима и условима за додјелу државне помоћи у Републици Српској.

Овом уредбом утврђује се сврха државне помоћи, прихватљиви трошкови исектори, максимално дозвољени износ државне помоћи и остала правила за додјелу државне помоћи коју додјељује давалац државне помоћи из Републике Српске, непосредно или преко овлашћених правних лица, наглашено еј у соапштењу.

Влада Републике Српске је прихватила Информацију о почетку примјене апликације за Регистар подстицаја Републике Српске.

Административни портал Регистра подстицаја за регистроване институције доступан је на regpodsticaja.vladars.net.

Влада Републике Српске је на приједлог Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде усвојила Информацију о условима за заснивање новог производног циклуса и плану јесење сјетве у 2020. години.

Ова информација даје процјену очекиваног плана јесење сјетве, услова за одвијање јесење сјетве, основне информације о осталим јесењим радовима у пољопривреди, као и мјере које предузима Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде за подршку пољопривредним произвођачима у заснивању новог производног циклуса.