latinica  ћирилица
29/10/2020 |  16:43 ⇒ 16:43 | Аутор: РТС

ФСС оштро казнио Партизан и Звезду

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије донијела је одређене одлуке у вези са пропустима који су се догодили на утакмици Партизана и Црвене звезде у 163. вјечитом дербију, сазнаје Тањуг.
Фудбалски савез Србије (Фото: fss.rs) -
Фудбалски савез Србије (Фото: fss.rs)

ФСС је био оштар према "вјечитима", којима није први пут да праве пропусте.

ФК Партизан је кажњен са милион динара, а разлози су сљедећи:

- Слаба организација утакмице
- Непоштовање мјера из Ковид-19 протокола
- Већи број лица од дозвољеног у ложама западне трибине, као и злоупотреба новинарских акредитација.

Приликом висине казне узето је у обзир и то да је Партизан ове сезоне већ неколико пута правио сличне прекршаје у организацији утакмице.

ФК Црвена звезда се кажњава са 300.000 динара због:

- Кршења протокола Ковид-19, конкретно, на клупи за резервне играче нису сви носили маске и без маски су лица из медицинског тима улазила на терен током утакмице.

- Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић се кажњава са 200.000 динара, због коментарисања суђења.

Што се тиче генералног директора ФК Партизан Милоша Вазуре, због изјава послије дербија када је рекао да је судија Симовић одрадио свој дио посла и да је у полувремену добио позив који се не одбија, поступак је у току.

Дисциплинска комисија је тражила изјаву од Вазуре који се није изјаснио, а чекају се и изјаве од главног судије Симовића, као и његових помоћника Далибора Ђурђевића, Милована Ристића и четвртог арбитра Милоша Милановића.

Такође је тражена и изјава делегата поменутог сусрета Бранка Стојаковића.

На основу пријаве играча ФК Црвена звезда Милана Борјана покренут је поступак против потпредсједника ФК Партизан Владимира Вулетића због кршења чланова 22 и 23 Етичког кодекса Фифе, члана шест Етичког кодекса ФСС-а и кршења чланова 79 и 85 Дисциплинског правилинка ФСС.