latinica  ћирилица
29/10/2020 |  17:38 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Додик: Заједничким и конкретним ангажманом против тероризма

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа предсједнику Француске Емануелу Макрону у којем је њему и храбром народу Француске упутио изразе дубоког саосјећања и подршке у овим тешким тренуцима по ову земљу.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Дубоко ме потресла вијест о суровим терористичким нападима у Ници. Наше мисли и молитиве су и уз породице жртава овог кукавичког чина, те Вас молим да им пренесте моје најдубље саосјећање - навео је Додик.

Српски члан Предсједништва нагласио је да данас, више него икада, морамо да се ујединимо у борби против тероризма који пријети да угрози основне цивилизацијске и демократске вриједности које баштине наши народи, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Овом приликом изражавам своју спремност да заједно са Вама радим на конкретним активностима како би се одлучно супротставили овој пошасти која хара Европом. Чврсто сам убијеђен да слободарски народ Француске неће допустити да га овакви напади поколебају у одбрани светих демократских вриједности и да страх неће надвладати разум у овим тешким тренуцима који су шокирали свијет - истакао је Додик.

Он је изразио наду да ће се кроз заједнички ангажман и рад у будућности уложити додатни напори како би у будућности биле избјегнуте овакве немиле сцене, а свијет у којем живимо учинили безбједнијим и срећнијим мјестом за живот.

- Још једном изражавам своје најдубље саучешће Вама, породицама трагично настарадалих и француском народу - навео је Додик у телеграму саучешћа.

У Ници је данас наоружани нападач убио троје људи, а једну жену је обезглавио. Он је и након хапшења узвикивао "Алаху екбер".

Другог нападача усмртила је полиција у одвојеном инциденту недалеко од Авињона, а потом је ухапшен и мушкарац наоружа ножем са сјечивом дугим тридесетак центиметара недалеко од жељезничке станице "Пераш" у Лиону који се припремао за напад.