latinica  ћирилица
29/10/2020 |  18:25 ⇒ 18:26 | Аутор: РТС

Обрадовић: Химки није показао право лице

Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић изјавио је пред меч са Химкијем у Евролиги, да је руска екипа била погођена пандемијом вируса корона и да се зато није показала у правом свјетлу у досадашњем току сезоне.
Саша Обрадовић (ФОТО: www.tagesspiegel.de) -
Саша Обрадовић (ФОТО: www.tagesspiegel.de)

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у Москву, гдје их у петак од 18.00 часова очекује меч шестог кола Евролиге са Химкијем.

Српска екипа отпутовала је у Русију у најјачем саставу, а током вечери ће тренирати у термину предвиђеном за одигравање утакмице.

- Химки у досадашњем току лиге и сезоне није показао ни право лице ни пун ростер, коначно су заједно, сем Стефана Јовића, цијела екипа је на окупу. Вјерујем да ову утакмицу виде као прилику да се врате на неки колосјек. Они су као екипа можда и најгоре погођени овим вирусом и свим посљедицама које носи - рекао је тренер Звезде Саша Обрадовић.

- Ми треба да размишљамо само о нама, и тај неки кондициони дио, можда можемо физичком игром свих 40 минута да тражимо нашу шансу за побједу. Химки је ако не екипа за Ф4, за Топ 8 сигурно јесте, такав је ростер, али понављам, ми имамо своје проблеме, адаптација Терија и Рочестија, период прилагођавања О'Брајанта, који је потребан уз несумњив квалитет који посједује. Потребно је вријеме да се прилагоди екипи - додаје Обрадовић.

Утакмица између Химкија и Црвене звезде игра се у дворани "Митишчи арена" у Подмосковљу у петак од 18.00 часова.

У досадашњем току сезоне у Евролиги, Звезда након четири утакмице има половичан учинак, док Химки није уписао побједу у пет сусрета.