latinica  ћирилица
29/10/2020 |  18:33 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Отворен реконструисани друштвени дом у Врбашкој (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Градишке Зоран Аџић данас су свечано отворили реконструисани друштвени дом у мјесној заједници Врбашка, чија је реконструкција и опремање коштала 424.000 КМ.
Отворен реконструисани друштвени дом, Врбашка - Фото: СРНА
Отворен реконструисани друштвени дом, ВрбашкаФото: СРНА

Додик је честитао градским властима и мјештанима Врбашке успјешну реализацију пројекта реконструкције друштвеног дома, истичући да се он налази уз објекту школе и спортске сале који су прије неколико година изграђени средствима Владе Републике Српске.

- Раније је реконструсан пут од Врбашке према Горњим Подградцима, а прошле године завршена је изградња тог пута према Мраковици. Тиме цијели овај крај добија сасвим другу димензију и носи печат нас који смо то радили - нагласио је Додик.

Он је истакао да је у Врбашкој видљиво да је Културно-умјетничко друштво "Мирково коло" центар окупљања и друштвених збивања.

- Због тога су и заслужили да имају овакав објекат који ће користити дјеца, омладина, али и они старији. Ово је лијеп примјер организације мјесне заједнице, који треба и други да слиједе - додао је Додик.

Аџић је истакао да је друштвени дом у Врбашкој прије неколико деценија био препознатљив по организованим игранкама, а у посљедњих неколико година по активностима Културно-умјетничког друштва "Мирково коло".

- Ово друштво окупља дјецу и омладину из Врбашке и сусједних села. Градска управа је, подржана од српског члана Предсједништва БиХ и Владе Републике Српске, то препознала и одлучила да обнови и догради друштвени дом који има 400 метара квадратних, са салом за манифестације и просторијама за рад Савјета мјесне заједнице и других организација - рекао је Аџић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Врбашка Илија Грбић захвалио је Додику и Аџићу за подршку приликом реконструкције друштвеног дома који ће, уз школу и православни храм који је у изградњи, красити центар овог села.