latinica  ћирилица
29/10/2020 |  19:58 ⇒ 19:59 | Аутор: Б92

Гвардиола и Меси опет заједно?

Кандидат за предсједника Барселоне Виктор Фонт рекао је да жели да врати тренера Пепа Гвардиолу.
 - Фото: AP
Фото: AP

Он, такође, не сумња да ће фудбалер Лионел Меси остати у клубу ако управа направи озбиљан и конкурентан пројекат.

Предсједник Барселоне Ђозеп Марија Бартомеу поднио је оставку у уторак, заједно са управом, уочи референдума које су тражили чланови клуба, како би му изгласали неповјерење сљедећег мјесеца.

Више од 20.000 чланова клуба потписало је петицију за одржавање референдума, а незадовољство је кренуло након што је најбољи фудбалер Лионел Меси затражио да напусти клуб, у сред велике кризе у којој се налази Барселона.

Фонт је у изјави за Скај рекао да планира да врати славне дане у клуб.

- Замјена најбоље генерације коју је фудбалски свијет икада видио, а вјерујем да смо је имали посљедње деценије, је велики изазов. Посебно у вријеме када је конкуренција интензивна и када су многи клубови у власништву моћних - рекао је он.

Фудбалском клубу Барселона су такође потребна знатна улагања у обнови стадиона, а све то у свијету који је погођен једном од највећих криза икада, навео је Фонт.

- Јасно је да нам је потребан врло чврст план за суочавање са овим изазовима и то је оно што смо радили у посљедњих неколико година. Намјеравамо да изградимо врло јак и конкурентан пројекат и имамо велику срећу што смо у Барселони наслиједили стил игре који је Јохан Кројф усађивао током организације. А већина најбољих професионалаца који знају о том стилу су такође и навијачи који воле клуб – Пеп Гвардиола, Ћави, Инијеста, Пујол - додао је Фонт.

Он је за њих навео да су легенде које воле Барселону и да их треба вратити у клуб.

- Морамо да их вратимо како бисмо осигурали да ћемо имати врло конкурентан пројекат. Једина ствар коју Меси мора да зна је да је он дио конкурентног пројекта који тежи освајању Лиге шампиона. Не сумњамо да ћемо, ако успијемо да преузмемо кормило фудбалског клуба Барселона, то успјети да остваримо (да Меси остане) - рекао је Фонт.

Гвардиола је 2012. године напустио Барселону, са којом је освојио 14 трофеја, од којих три шампионске титуле и два трофеја у Лиги шампиона. Он је у 247 утакмица остварио 197 побједа.

Гвардиолин уговор са Манчестер ситијем истиче на љето.