latinica  ћирилица
29/10/2020 |  20:38 ⇒ 20:43 | Аутор: СРНА

Трифунчевић смијењен, врбован да ради за СПС

Раде Трифунчевић смијењен је са мјеста начелника Подручног одјељења Инспектората Републике Српске Бијељина, а на његово мјесто биће именован Винко Симић, јавља АТВ.
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com) -
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com)

Трифунчевић је навео да је за смјену чуо у телефонском разговору са Симићем, а да га нико из управе, па ни директор Инспектората Драгутин Шкребић није обавијестио да је смијењен.

Он је изјавио за АТВ да је добио позив са њему непознатог телефонског броја са територије Бањалуке и да га је та особа питала да ли ће на изборима "подржати и радити за /предсједник СПС-а/ Горана Селака".

- Одговорио сам да сам члан СНСД-а, Градски одбор Бијељина, и да не могу радити ни за једну другу странку - рекао је Трифунчевић.

Он је нагласио да је дуже времена био врбован од Шкребића да пређе у СПС, што је у више наврата одбијао, као и да је добијао и индиректне пријетње "да би неко други могао боље обављати његов посао".

Драгутин Шкребић, који је члан СПС-а, није хтио да да изјаву за АТВ у вези са овим случајем, негирајући Трифунчевићеве наводе, док се Селак није јављао на позиве.