latinica  ћирилица
29/10/2020 |  21:07 ⇒ 21:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Нове мјере у Хрватској

Хрватски Национални штаб цивилне заштите данас је донио три нове одлуке, које се односе на продужење постојећих мјера, укључујући привремену забрану преласка граница, као и на увођење нових мјера у Бродско-посавској жупанији.
Хрватска - Фото: РТРС
ХрватскаФото: РТРС

Како преноси хрватски Индекс, продужено је трајање одлуке о привременој забрани преласка преко граничних прелаза Хрватске до 19. новембра.

Такође, трајање постојећих епидемиолошких мјера у Загребу продужено је до 30. новембра.

Што се тиче Бродско-посавске жупаније, уведене су мјере које ће бити на снази од 2. до 30. новембра, а подразумијевају да је на свим друштвеним и јавним окупљањима обавезно придржавање свих прописаних епидемиолошких мјера, а ако се одржавају у затвореном простору, обавезно је ношење маски за лице или медицинских маски.

Организатори свих друштвених окупљања и власници угоститељских објеката одговорни су за спровођење епидемиолошких мјера и дужни су да врше појачани надзор придржавања прописаних мјера.

Истовремено, забрањују се посјете корисницима домова за старије и немоћне, као и корисницима других установа социјалне заштите које пружају услугу смјештаја.