latinica  ћирилица
30/10/2020 |  08:00 ⇒ 10:57 | Аутор: СРНА

Бијељина: Погоршана епидемиолошка ситуација, сазван састанак

У Болници "Свети врачеви" у Бијељини данас ће, због изузетно погоршане епидемиолошке ситуације, бити одржан састанак директора свих здравствених установа примарног нивоа које гравитирају ка бијељинској болници са члановима Кризног штаба ове здравствене установе.
Болница "Свети Врачеви" Бијељина (фото:јзусветиврачеви) -
Болница "Свети Врачеви" Бијељина (фото:јзусветиврачеви)

У Бијељини су јуче регистроване 82 особе код којих је потврђен вирус корона, а у ковид болници је хоспитализован 41 болесник.

Већина обољелих има тешку клиничку слику, на кисеоничкој терапији је 27 болесника, од којих су троје на веома високим дозама кисеоника и њихова клиничка слика је изразито тешка.

Из бијељинске Болнице је поновљен апел грађанима да схвате озбиљност ситуације и да се стриктно придржавају прописаних и препоручених мјера заштите, како би се зауставила даља експанзија инфекције вирусом корона.

- Епидемиолошка ситуација је веома озбиљна, али је бијељинска болница дочекује организовано - саопштено је из Болнице "Свети врачеви".

У Болници "Свети врачеви" је потпуно одвојен ковид дио од осталог дијела и сви амбулантни прегледи обављају се у новој поликлиници за консултативно-специјалистичку заштиту. Ово је учињено с циљем адекватног поступања у вријеме погоршане епидемиолошке ситуације.