latinica  ћирилица
30/10/2020 |  16:30 ⇒ 16:30 | Аутор: СРНА

Кисић Тепавчевић: У Србији је 313 ђака било заражено

У Србији, од почетка школске године, вирусом корона укупно је било заражено 313 ђака, од којих 149 средњошколаца, изјавила је данас епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић.
Дарија Кисић Тепавчевић (фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Дарија Кисић Тепавчевић (фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Тепавчевићева је прецизирала да је највише потврђених случајева вируса корона било међу ђацима у Београду, укупно 103.

Она је у Београду на конференцији за новинаре Кризног штаба за сузбијање вируса короне истакла да је од почетка школске године вирус корона потврђен код ђака у 19 округа у Србији, те да на подручју 11 округа није било ученика позитивних на вирус.

Одговарајући на питање о евентуалном пооштравању казнене политике због непоштоваља епидемиолокших мера, Тепавчевићева је истакла да лично није поборник казнене политике када је ријеч о здрављу.

- Не могу да замислим да је казна важнија од жеље да останете здрави, али очигледно да то тако функционише - додала је она.

Тепавчевићева каже и да се нада да неће бити потребе да за пооштравањем казнене политике.

- Али, ако је то /оштрије казне/ начин да не оболијевамо и не умиремо, очигледно јесте рјешење. Мада се упорно надам да нам тако нешто није потребно - нагласила је Тепавчевићева.

Она је напоменула и да је од 1.545 лица заражених у Србији у посљедња 24 часа, 796 њих било са подручја Београда, а 111 из Новог Сада.