latinica  ћирилица
30/10/2020 |  17:41 ⇒ 17:42 | Аутор: СРНА

ХДЗ: ЦИК БиХ у служби бошњачке политике

Из Градског одбора ХДЗ-а БиХ Мостар саопштили су да се "незаконита Централна изборна комисија БиХ, уочи важних локалних избора за грађане Мостара 20. децембра, ставила у службу бошњачких политичких странака и бошњачке политике мајоризације и деконституисања хрватског народа на свим нивоима власти у Федерацији БиХ".
ХДЗ БиХ - Фото: илустрација
ХДЗ БиХФото: илустрација

У саопштењу ГО ХДЗ-а БиХ Мостар наводи се да је "све то већ мјесецима, по разним страначким кружоцима, џематима и независним медијима оркестрирано и договорено, а један од моћних алата било је Министарство иностраних послова у Савјету министара и такозвана нелегална и нелегитимна радна група за помоћ исељеништву у чијем саставу су били само припадници бошњачког народа, као и Комшићева мрежа дипломатско-конзуларних представништава".

У ГО ХДЗ-а БиХ Мостар оцјењују да су бошњачке политичке странке очито сложне "око производње нових Комшића и мајоризације Хрвата и на нижим нивоима, што чак и јавно најављују".

- Нажалост, неодговорна политика појединаца и из реда хрватских странака помаже им у остварењу тог циља. Да ли то раде свјесно или не, вјероватно нећемо никада сазнати, али неке ствари упућују на то да су се опет пронашли неки Хрвати који због приватног интереса доводе у питање национални интерес хрватског народа у Мостару, а самим тим и у БиХ - наводи се у саопштењу.

У ГО ХДЗ БиХ Мостар кажу да су сигурни да ће Хрвати у Мостару то препознати и 20. децембра показати какав град желе.

- На крају свима јасна порука: Нова платформа неће проћи. Хрвати и Мостар 20. децембра побјеђују! - наведено је у саопштењу