latinica  ћирилица
30/10/2020 |  18:58 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Додик уручио прва рјешења за легализацију земљишта (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је три нова насеља у Приједору.
Приједор - Милорад Додик - Фото: СРНА
Приједор - Милорад ДодикФото: СРНА

У Аеродромском и насељу Тополик уручио je и прва рјешења за легализацију земљишта.

Парцеле на којима су мјештани изградили куће двије деценије нису у њиховом власништву, због неријешених имовинско - правних односа.

Први мјештани Аеродромског насеља већ у руци имају своја рјешења о рјешавању имовинско - правних односа, што значи легализовано земљиште на којима су прије двије деценије изградили своје куће.

Само у Аеродромском насељу без новчане накнаде биће легализовано 700 објеката.

Сви мјештани у три нова приједорска насеља, Аеродромском, Новим Орловцима и Врбицама, имаће легализоване земљишне парцеле до краја ове године, поручио је Додик.

Због неријешених имовинско - правних односа, мјештани нових насеља двије деценије нису могли легализовати имовину.

Исправљене су нерегуларности до којих је дошло након процеса приватизације, приликом уписа овог земљишта, што је потврђено рјешењима Геодетске управе.

Приједор - Милорад Додик (фото: СРНА)

Ово је само почетак подјеле рјешења.

- Остали ће то примити од понедјељка и онда настављамо и даље да рјешавамо и ова друга избјегличка насеља како су они рекли по реду. Дакле, овдје сам раније долазио, покушавали смо људима да помогнемо, али треба рећи да је ово заиста
данас једно од лијепих насеља и заслужује да буде уређено и кроз асфалтирање. Нажалост, у неким ранијим периодима када смо били способни да то учинимо, онда нисмо имали неку сарадњу са градским властима - изјавио је Додик.

Цијела прича око легализације земљишних парцела покренута је на иницијативу шефа Клуба одборника СНСД Далибора Павловића који каже да није било потребе овако дуго чекати на рјешење овог проблема.

- Само да је неко хтио активно да се укључи у сву ову причу, то јест Градска управа и претходни начелници и градоначелници, то се могло ријешити на врло једноставан и лаган начин. Међутим, очигледно да није било заинтересованих да се то уради. Ево ми смо се одлучили да то завршимо нашим грађанима и то је већ при крају - рекао је Павловић.

Према истом принципу биће легализоване све земљишне парцеле на којима је у три нова, приједорска насеља изграђено око 1.900 кућа.