latinica  ћирилица
30/10/2020 |  19:47 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

Саниран систем гријања на Економском факултету у Бањалуци (ВИДЕО)

Пројектом енергетске ефикасности који проводи Влада Републике Српске саниран је систем гријања на Економском факултету у Бањалуци.
Економски факултет Бања Лука - Фото: РТРС
Економски факултет Бања ЛукаФото: РТРС

До краја године на згради овог факултета требало би да буде замијењена столарија и реконструисан кров.

У првој фази санирана је подстаница за централно гријање.

Капацитет старе подстанице није био довољан за адекватно гријање просторија Економског и Правног факултета.

- Ми смо заиста имали великих проблема са гријањем и квалитетом ових прозора и столарије у неким хладнијим данима. Послије завршетка овог пројекта, тај проблем ће бити ријешен - изјавио је декан Економског факултета УНИБЛ Миленко Крајишник.

- Заиста ми је драго што ће наши студенти који овдје стичу своја знања у УНИБЛ, на свим факултетима, који су овдје смјештени, имати далеко условније услове за учење и рад - поручила је министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић.

У оквиру пројекта енергетске ефикасности осим Економског факултета биће санирани и Машински и Правни факултети у Бањалуци, као и Технолошки факултет у Зворнику.

- То су све инфраструктурни пројекти и реализација која је пред нама учиниће свакако да високо образовање у Републици Српској добије још један снажнији замах кроз обезбјеђење бољих услова за наше студенте и наше академско особље - изјавио је министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић.

У ресорном Mинистарству кажу да је Влада у овој години, за развој високог образовања, издвојила преко 125 милиона марака.