latinica  ћирилица
31/10/2020 |  08:12 | Аутор: СРНА

Смањена видљивост уз ријеке, у котлинама и на планинама

Магла и ниска облачност јутрос смањују видљивост на путевима уз ријечне токове, у котлинама и у планинским предјелима, а измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путевима на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - јутро - Фото: РТРС
Магла - јутроФото: РТРС

Режим вожње измијењен је и у тунелу Брчигово на магистралном путу Саставци-Устипрача, те на магистралним путним правцима Црквина-Модрича, Клашнице-Лакташи гдје је у току изградња кружног тока, те Заблеђе-Чађавица гдје је на снази обустава саобраћаја у тунелу Драгорај, а саобраћај је преусмјерен на обилазницу у непосредној близини, затим на путевима на подручју Бањалуке, Приједора, Модриче, Котор Вароша, Власенице и Брода.

И даље су актуелне измјене у одвијању саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, затим на магистралним путевима Крупац-Богатићи, у општинама Источна Илиџа и Трново, те Каракај-Дрињача, Клашнице-Горња Вијака-Дервента, Дрињача-Милићи-Власеница, те од Модриче према Добоју.

На регионалним путевима радови се изводе на дионицама Шипово-Ново Село на граници са Федерацијом БиХ /ФБиХ/ Шековићи-Доње Цапарде, Тедин Хан-Криж на граници са ФБиХ, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, док је клизиште успорило саобраћај на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ је на дионици Прозор-Јабланица због радова саобраћај обустављен у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе изнад седам и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови се изводе и на магистралном путу Широки Бријег-Мостар, од улаза у Мостар до Балиновца. На овој дионици саобраћај се одвија једном траком, наизмјенично уз регулацију семафорима.

Због смањења гужве, моле се возачи који долазе из Широког Бријега и Читлука или иду према тим мјестима, да користе алтернативни правац Мостар-Родоч-Варда-Чуле.

Спорије се саобраћа због извођења радова на дионициама Витез-Травник /Нова Била/, Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Ступари-Живинице-Шићки Брод, Шићки Брод-Орашје, Маглај-Добој /раскрсница на улазу у Маглај/, Ливно-Каменско и Дрвар-Босанско Грахово.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања