latinica  ћирилица
31/10/2020 |  19:36 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Бањалучани још једном положили тест хуманости (ВИДЕО)

У Бањалуци је одржан Први хуманитарни базар за помоћ у лијечењу дјевојчица из Србије, Лане Јовановић и Миње Матић.
Хумани базар - Фото: РТРС
Хумани базарФото: РТРС

Бањалучани су још једном положили тест хуманости. Kуповином било којег изложеног производа, учествовали су у пружању помоћи дјевојчицама Лани и Мињи, које болују од спиналне атрофије мишић.

На продајним штандовима, поред изложених књига, играчака, бојанки, колача, накита и одјеће, био је изложен и ручни рад малишана из трећег разреда основне школе Свети Сава.

- Овдје има доста квалитетних ствари да се купи за симболичан новац и тако ће помоћи и дјевојчицама, а боље ће се и осјећати - рекла је ученица Борјана Марјанац.

Организатори догађаја истичу да ће у предстојећем периоду организовати и реализовати још хуманитарних базара и да на тај начин желе пробудити хуманост грађана и у другим градовима.

- Наш циљ је био да ово виде сви други грађани у другим општинама и градовима, просто да се покуша организовати овако нешто слично. Ми стојимо на располагању за све информације, како смо и на који начин то организовали - каже Николина Грбић Павловић, један од организатора.

С обзиром да су за дјевојчицу Лану прикупљена средства за лијечење, организатори базара поручили су да ће, према жељи Ланиних родитеља, сва средства од овог хуманитарног базара донирати за дјевојчицу Мињу.