latinica  ћирилица
02/11/2020 |  18:10 ⇒ 18:16 | Аутор: СРНА

Вишковић: "Саматини" предузеће за примјер у Српској

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је предузеће "Саматини", које се бави производњом трослојних паркета и ексклузивног намјештаја и запошљава више од 100 радника, значајна компанија за општину Милићи и Српску и обећао јој помоћ у наредном периоду.
Милићи: Вишковић посјетио предузеће "Саматини" - Фото: СРНА
Милићи: Вишковић посјетио предузеће "Саматини"Фото: СРНА

Вишковић је рекао да се ова компанија бави специфичном производњом, која је ријетка на овим просторима и намијењена европском тржишту.

- Комплетан производ "Саматинија" је за европско тржиште. Мало се тога пласира на домаћем тржишту из простог разлога што је ово производ високе цијене и квалитета, тако да многи на нашим просторима нису ни у позицији да то себи приуште - рекао је Вишковић новинарима током посјете овој компанији.

Он је навео да производња у овом предузећу иде у пуном капацитету, те да раде за најеминентније куће, хотеле, породице, широм простора бивше Југославије, а и ЕУ.

- Пандемија вируса корона је направила, прије свега, проблем у комуникацији. Није више проблем да ли имате производ или немате, већ су биле отежане комуникације и то се на неки начин мало сада стабилизује - рекао је Вишковић.

Он је нагласио да у овом предузећу имају довољно посла, да су стабилна породична фирма која запошљава више од 100 радника, те да ће Влада Републике Српске без обзира ко се налазио на њеном челу и у наредном периоду да мисли о оваквим људима.

- Што имамо више оваквих домаћина, биће лакше свима у Републици Српској, буџету и локалним заједницама. Желим, прије свега, добро здравље директору и његовој породици, и да наставе као што су радили до сада - рекао је Вишковић.

Директор предузећа Миленко Лаловић захвалио је Влади Републике Српске што мисли на дрвопрерађиваче, као и премијеру који је нашао времена да посјети овај погон.

- Надамо се да ће Влада и убудуће водити рачуна о привреди, о привредном амбијенту у Републици Српској и да ћемо изаћи из ових проблема проузрокованих вирусом корона, великом недаћом која нас је задесила у прошлих осам мјесеци. Очекујемо да ће бити боље за све нас - рекао је Лаловић.