latinica  ћирилица
02/11/2020 |  18:33 ⇒ 18:34 | Аутор: СРНА

Милићи: "Vud - impeks" опстаје упркос проблемима

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је посјетио предузеће "Vud - impeks" у Милићима које се бави полуфиналном прерадом дрвета, опстаје 26 година и тренутно запошљава 32 радника, те том приликом истакао да ова породична фирма представља примјер доброг пословања и да су сви који запошљавају људе - добробит и ове локалне заједнице и Српске.
Вишковић посјетио "Вуд импекс" - Фото: СРНА
Вишковић посјетио "Вуд импекс"Фото: СРНА

Он је нагласио да у овом предузећу није било осцилација у расту и паду, те да они имају неки свој курс, као и да није било смањивања плата, нити отпуштања радника.

- А оно што је најбитније за институције Републике Српске јесте да су данас подијељене плате за прошли мјесец. Они нису класични финалисти, они су полуфиналисти, али су у томе нашли свој бизнис. Више од два милиона КМ промета годишње направе и то је довољно за овај број запослених и њихову породицу, и ја подржавам овакве и сличне компаније - рекао је Вишковић новинарима.

Он је навео да испорука за европско тржиште функционише нормално - извози се и за Блиски исток, те да имају мали проблем у континуитету снабдијевања у "Шумама Српске".

- То је више него познато да многа шумска газдинства немају уговорене извођаче радова и онда тако дођу сукцесивно у проблем да немају довољно сировине да испоруче за финалисте - додао је Вишковић.

Вишковић је овој фирми пожелио успјешан рад и у наредном периоду, уз обећање да ће Влада Српске подржавати све компаније широм Републике, па и ову у Милићима и сличне њима.

Директор фирме "Vud - impeks" Зоран Казимировић рекао је новинарима да комплетну производњу извозе у Западну Европу, те да обавезе редовно измирују.

- Имали смо проблема због вируса корона и новонастале ситуације, али нисмо смањивали број радника, нити њихова лична примања. До краја године имамо уговорене послове, имамо и проблеме који настају због "Шума Српске", јер нема континуитета испоруке сортимената, али ријешиће се и то, надамо се - навео је Казимировић.

Премијер Српске Радован Вишковић данас је посјетио и компанију "Савокс" у Милићима која се бави производњом монтажних кућа, алуминијумских прозора, врата и пелета, а њихови производи су међу најквалитетнијим у Европи.