latinica  ћирилица
03/11/2020 |  09:21 ⇒ 09:46 | Аутор: СРНА

Нападач Куртин С. рођен и одрастао у Бечу

Нападач Куртин С. /20/, који је синоћ у центру Беча убио четири особе, рођен је и одрастао у главном граду Аустрије, рекао је уредник аустријског недјељника "Фалтер" Флоријан Кленк.

Према његовим ријечима, Куртин С. био је од раније познат аустријским обавјештајним службама јер је био један од 90 исламиста који су жељели да оду у Сирију.

Кленк наводи да Куртин С. има "албанске коријене", али да су му родитељи из Сјеверне Македоније. Он није објавио извор својих информација.

Стотине полицајаца распоређене су од јутрос на улицама Беча и трагају за починиоцима напада за које је аустријски министар унутрашњих послова Карл Нехамер рекао да су имали "исламистички мотив".

Полиција је објавила да су убијена три пролазника - два мушкарца и жена, а станица ОРФ пренијела је касније да је преминула још једна жена.

Припадници снага реда убили су једног нападача, а полиција наводи да је он био симпатизер екстремистичке групе "Исламска држава".

Он је био наоружан аутоматском пушком, а носио је и лажни појас са експлозивом. Нехамер је рекао да је нападач желио да изазове панику.