latinica  ћирилица
04/11/2020 |  21:56 ⇒ 21:58 | Аутор: sputniknews.com

Послије Мичигена поднесена тужба и за Пенсилванију

Предизборни штаб Доналда Трампа затражио је од суда да "забрани демократама да скривају гласове у Пенсилванији", изјавио је замјеник штаба Џастин Кларк.

- Обраћамо се суду како бисмо спријечили демократе да скривају гласове од наших републиканских посматрача на изборним мјестима - рекао је он.

Према његовим ријечима, у Филаделфији и у другим градовима захтијевали су од републиканских посматрача да стоје на удаљености од 7,5 метара од мјеста гдје се броје гласови, чиме су их спречавали да раде свој посао.

- Обраћамо се суду са захтјевом да се обустави бројање све док се не омогући потпуна транспарентност и републиканци не могу да буду сигурни у то да се бројање гласова одвија по изборним правилима - истакао је Кларк.

Такође је рекао и да су се републиканци обратили суду због кршења изборних правила по питању идентификације гласача који су свој глас послали путем поште.

Претходно је штаб америчког предсједника Доналда Трампа објавио је да је поднио тужбу за заустављање пребројавања гласачких листића у Мичигену.