latinica  ћирилица
05/11/2020 |  14:50 ⇒ 19:44 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Инцков извјештај фалсификат и политички смишљен

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да је извјештај о БиХ високог представника Валентина Инцка најобичнији фалсификат, политички смишљен и с предумишљајем прављен у намјери да се покаже кривица на некоме ко није крив, а заштите они у чијем интересу ради.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановић је нагласила да је Инцко дубоко инкорпорисан у политичку сарајевску сцену гдје ради у интересу бошњачких политичких партија, али не зато што сматра да су у праву, већ на тај начин чува своју позицију.

- Наш одговор долази у виду нашег извјештаја који реално приказује слику, указује на опасност и описује стање. Знамо да свака озбиљна власт или институције морају иза себе остављати писани траг и ми то радимо настојећи да на тај начин побијемо све фалсификате које годинама читамо управо у тим продукованим, фабрикованим извјештајима које потписује Инцко, а саставља неко сасвим други - рекла је Цвијановић новинарима у Бањалуци.

Додала је да је апсолутно сувишно говорити о улози високог представника у вријеме када се прича о европским интеграцијама.

- Ако само упоредите функције које постоје данас, ево високи представник и оно што се зове специјални представник ЕУ, ма како они покушавају нама приказати да постоји нека потребна кохабитација, то је, уствари, један велики промашај - закључила је Цвијановић.