latinica  ћирилица
06/11/2020 |  15:39 ⇒ 16:04 | Аутор: СРНА

Потписан споразум о сарадњи комуналних дјелатности Српске и Србије

У Београду је потписан споразум о сарадњи комуналних дјелатности Републике Српске и Србије, којим су удружења предузећа у овом сектору договорила интензивирање сарадње ради проналажења додатних модела финансирања, трансфера знања, технологија и унапређења иновација у интересу унапређења пословања и квалитета комуналних сервиса.
Србија - Република Српска - Фото: СРНА
Србија - Република СрпскаФото: СРНА

Споразум су у Привредној комори Србије потписали представници Удружења за комуналну дјелатност Привредне коморе Србије и Удружења комуналних и услужних дјелатности које самостално функционише у оквиру Привредне коморе Републике Српске.

Овај споразум представља формализацију заједничких активности и септембарских договора из Требиња привредника у овом сектору привређивања, саопштено је из Привредне коморе Србије.

Секретар Удружења за комуналну дјелатност Привредне коморе Србије Далибор Јокнић је оцијенио да је овај споразум посебно значајан јер предвиђа регионалну сарадњу и унапређење заједничких активности на проналажењу нових модлеа финансирања, трансфера знања, технологија и иновација.

Према његовим ријечима, договорена је и организација редовних сједница, као и да сви постојећи споразуми, договори и уговори буду у оквиру протокола који је потписан.

Предсједник Удружења комуналних и услужних дјелатности Републике Српске Недељко Ламбета указао је да комунална предузећа из Српске морају да искористе искуство фирми из Србије, како би у наредном периоду покренули нове заједничке пројекте, унаприједили едукацију и пословање, на обострано задовољство корисника и у Србији и у Српској.

Директор београдског Јавног комуналног предузећа "Градска чистоћа" Марко Попадић је рекао да је ово финализација и почетак заједничке сарадње са циљем продубљивања односа, наступа код међународних инстуитуција за пројекте, ради што ефукаснијег рјешавања заједничких проблема.

У саопштењу се наводи да је овај споразум наставак успјешне сарадње пословног удружења "Комдел" из Србије, Привредне коморе Србије и Привредне коморе Републике Српске, као и њиховог пословног удружења, предузећа комуналних услуга.

Указано је да је договорено и потписивање протокола о сарадњи удружења из Републике Српске и Пословног удружења "Комдел".