latinica  ћирилица
06/11/2020 |  17:57 ⇒ 07/11/2020 | 00:16 | Аутор: СРНА

Додик: Нећемо отварати канцеларије самопроглашеног Косова

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да до њега није стигла иницијатива за отварање канцеларије самопроглашеног Косова у Сарајеву, али и да стигне, то се неће десити.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Нећемо отварати никакве канцеларије. БиХ не признаје /самопроглашено/ Косово, а посљедња одлука Предсједништва је то и показала - рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио да су раније на приједлог хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића два члана Предсједништва гласала за, а да је он био против признања самопроглашеног Косова.

- По процедури, та одлука у том случају поново иде на сједницу Предсједништва, а на поновном гласању ја сам био против те одлуке, /бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик/ Џаферовић је био уздржан, а Комшић, који је био предлагач, рекао је да неће да гласа - навео је Додик.

Он је појаснио да то значи да одлука није потврђена и да је БиХ тим чином одбила признање самопроглашеног Косова.

- Само предузимање мјера те врсте је нешто што је апсолутно супротно тој одлуци. Уколико дође на одлучивање, неће се десити. Да ли ће то урадити тамо нека општина у федералном Сарајеву, то је нешто што не можемо да забранимо - рекао је Додик.