latinica  ћирилица
07/11/2020 |  19:46 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Симић и Јањић одустали од кандидатуре - подршка Грујичићу (ВИДЕО)

Независни кандидати за начелника општине Сребреница Александар Симић и Миле Јањић повукли су кандидатуре и подржаће кандидата за начелника српске коалиције "Заједно за Сребреницу" Младена Грујичића.
Симић и Јањић одустали од кандидатуре - подршка Грујичићу - Фото: СРНА
Симић и Јањић одустали од кандидатуре - подршка ГрујичићуФото: СРНА

Александар Симић и Миле Јањић поручили су да је повлачење кандидатура за начелника општине логичан потез и жеља да се у Сребреници оствари српско јединство.

- И због нас и због наших покољења, а посебно због оних који су животе положили у њене темеље - каже Симић.

Јањић је изјавио да је одустао од кандидатуре 3. августа када су се српске политичке партије у Сребреници сагласиле да заједнички кандидат за начелника буде Грујичић.

Подршку Грујичићу претходно су пружиле и све српске политичке партије.

- Драго ми је што смо данас укрупњали овај наш тим и што смо сви стали заједно, јер само заједно можемо допринијети да ми овдје који живимо имамо бољи живот, а то све у циљу да створимо боље услове за нашу дјецу и за оне који желе да остану и желе да се врате у нашу општину - рекао је Младен Грујичић кандидат Коалиције Заједно за Сребреницу за начелника општине Сребреница.

Симићев и Јањићев потез је веома важан, једнако као и то што су пружили подршку Младену Грујичићу, поручио је предсједник СНСД-а Милорад Додик.

- Могу да изразим задовољство чињеницом да је то тако и да су дали своју подршку кандидату Грујичићу који је садашњи начелник општине. Мислим да је његово управљање општином у посљедње четири године унијело објективност у саму Сребреницу и да Сребреница није наставила да буде мјесто окршаја политичких , него мјесто сарадње - истакао је Додик.

Право гласа на предстојећим изборима у Сребреници имаће око 15.000 бирача.