latinica  ћирилица
09/11/2020 |  11:51 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Филм "Лица Лафоре" приказан у Бразилу (ВИДЕО)

Филм "Лица Лафоре", режисера Дениса Бојића рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српксе, приказан је на Међународном филмском фестивалу "Raridades", који се ове године одржава у бразилском граду Сао Паоло.
Филм Лица Лафоре приказан у Бразилу - Фото: РТРС
Филм Лица Лафоре приказан у БразилуФото: РТРС

На фестивалу је приказано 30 награђиваних филмских остварења из исто толико земаља.

Овај највећи јужноамерички филмски фестивал посвећен здрављу и ријетким болестима, одржава се у организацији Бразилског удружења пулмонарних болести.

Фестивал су подржалали министарства културе и туризма те земље, бразилско удружење генетичара и удружења за ријетке болести.

Филм "Лица Лафоре" освојио је бројне награде и признања, а поред међународних филмских фестивала, приказан је и на медицинским факултетима и здравственим установама широм свијета.

Између осталог, и на 32. конгресу епилептолога у Барселони, у једној од највећих фармацеутских компанија "Ionis Pharmaceuticals" у Сан Дијегу, на 91. конгресу неуролога Њемачке у Берлину и на АКХ клиници у Бечу.

Овај први дугометражни филм из БиХ, који се бави темом ријетких болести, добио је и институционално признање, а приказан је и у француском парламенту, у Европском парламенту у Стразбуру, Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.

Дугогодишња борба породице Гајић, нада је за многе који битку бију с опаком и досад неизљечивом болешћу.